tiistai 17. joulukuuta 2013

Hopeinen lintu kuusen latvassa, tänäkin vuonna. Se on isin lintu.

Joulu on ihan kohta ovella. IHANAA!! Minulla ei ole, eikä tule joulustressiä. Rakastan Joulua, ja teen kaiken juuri niin kuin parhaiten kerkeän. Tänä jouluna olen vapaalla, "lomaa" on ollut jo perjantaista asti ja tukkaputkella olen siivoillut ja pessyt pyykkiä. Parasta kuitenkin on että minun ei ole pakko tehdä, vähempikin riittää. Teen koska haluan. Minulla on päivittäin tehtäville asioille lista seinässä, eilinen tuli hoidettua hyvin ja tämäkin päivä näyttää lupaavalta. Jos en kuitenkaan ehdi niin sekään ei haittaa, ei kaiken tarvitse olla tip top ja ojennuksessa, jos ehdin niin laitan, jos en ehdi, se ei haittaa. Minusta kaikki mikä liittyy Jouluun on ihanaa, ihana antaa lahjoja, olen keksinyt tosi kivoja lahjoja tänävuonna, ja on ihana olla yhdessä ja ennen kaikkea syödä hyvin ja suunnitella eri päivien aterioita. Mukavaa yhdessäoloa.

Siitäkin tietää että joulu on tulossa, että ollaa oltu kaksissa joulujuhlissa ja uimaseuran päättäjäisissä. Vuoden loppuminen lähenee ja myös harrastukset jäävät lomalle. Tammikuussa sitten jatketaan uudella innolla. Voi kun kaikki nauttisivat yhtä paljon tästä ajasta. Ei haittaa vaikka sataisi vettä, tai olisi kuraista, sisällä kotona on lämmin ja jouluvalot tuovat tunnelmaa. Olisihan pieni pakkanen ja hanki ihana asia, mutta Joulumieleen ei niitä välttämättä tarvita. Kaikki on asenteesta kiinni. Pääasia että on aikaa olla yhdessä. Monesti sitä vuoden aikana huomaa miettivänsä, että olisi paljon paremmin jos sitä tai tätä tai tuota... Syyllistyn siihen itsekkin siis. Pitäisi osata nauttia surematta asioita joihin ei voi vaikuttaa, kuten ilmaa.

Eilen oli se päivä kun joulukuusi pääsi sisälle. Meillä on muovikuusi, koska allergioiden takia ei voi ottaa oikeaa sisälle. Oikea tulee sitten pihalle ja sekin koristellaan kuten viimekin vuonna. Katselin päivällä koristeita kuuseen. Missä kunnossa ovat, vieläkö voi käyttää tänäjouluna. Hyvässä kunnossa olivat, omassa sydämessä liikahti hiukan ikävästi kun katselin tuttuja koristeita jo yhteisiltä ajoilta Jannen kanssa, itketti hiukan, mutta hyvällä tavalla, kaipasin jotakin mikä oli ollut hienoa ja mukavaa ja ymmärsin samalla miten hieno Joulu minulle on tulossa, yhdessä Samin kanssa, ihmisen joka ei koskaan varmasti tarpeeksi ymmärrä miten erityinen, rakas ja tärkeä on. Siinä katsellessani käteeni osui tuttu koriste. Hopeinen lintu. Janne osti sen, viimeisenä Joulunaan. Muistan miten minua huvitti kun hän sen toi, eihän Janne ollut kiinnostunut Joulusta ja muutenkin, koriste oli kimaltava, ja hassu. Janne piti siitä ja kuuseen se laitettiin. Janne sanoi että siinä on sitten muistoa pojille iskästä. Hassua että sanoi niin. Kuitenkin se on nyt kuusemme tärkein koriste. Kunniapaikalla heti tähden vieressä on isin lintu. Joka kerta muistellaan että isi on juuri sen koristeen ostanut, ja laitetaan se varoen paikoilleen. Siellä se sitten on, ihan kuin isi katselisi poikiaan Joulun alla, isi on läsnä mielessä ja sydämmessä, isin koristetta voi katsoa kuusesta. Isi jota poikien on yhä vaikeampi ja vaikeampi muistaa on itse ostanut sen. Sitä koristetta voi koskea ja tietää että isikin on sitä koskenut. Se tuo hyvän mielen. Meidän kuusemme on oikein sekametelisoppa. Koristeita on niin että enempää ei juuri mahtuisikaaan. Kuusi on kuten sen koristellut perhekkin. On meidän koristeita, on Samin koristeita, on poikien askarteluja ja on se tärkeä isi koriste. Se on juuri sellainen kuin pitääkin, täydellinen kuusi, me olemme täydellinen perhe tällaisenaan. Vikoinemme, kipeine muistoinemme ja kaikkine onnen hetkinemme. Meillä on tulevaisuuden toiveita ja haaveita ja olemme onnellisia tässä hetkessä. Meillä on hyvä olla ja se on tärkeintä. Me olemme perhe tänä jouluna ja olemme taas vuodessa hitsaantuneet yhä enemmän yhteen. Me olemme me ja olemme onnellisia.

Toivon jokaiselle lukijalle stressitöntä joulunalus aikaa, nauttikaa jouluvaloista, unohtakaa kurja sää ja keittäkää iltaisin itsellenne glögiä, katselkaa takkatulta jos siihen on mahdollisuus, tai sytyttäkää kynttilä. Elämä on ainutlaatuista, ollaan onnellisia siitä mitä meillä on. Halaus joulunaikaan jokaiselle.